Rémisztően a legjobb halloween süti receptek
Segítünk kicsit feldobni a halloween-t néhány igazán kreatív és rémiszítő ünnepi süti és keksz recepttel.
Ahogy közeledik az október vége, úgy kerülnek elő a szellemek, boszorkányok, és természetesen a konyhai serpenyők is. Halloween nem csupán a jelmezek és a dekorációk ünnepe, hanem az ízletes, kreatív sütiké is. Ebben a blogbejegyzésben olyan recepteket mutatunk be, amelyek nem csak szemet gyönyörködtetőek, hanem az ínyencek kedvencei is lehetnek. Akár egy ijesztő film maratonra készülsz barátokkal, akár egy családi Halloween partit szervezel, ezek a sütemények tökéletes kiegészítői lesznek a hangulatnak. Készítsd el velünk lépésről lépésre a legjobb Halloween süti recepteket, amik garantáltan rémületet és elismerést váltanak ki a vendégeidből!
Boszorkányujj keksz
kb. 18-20 darab elkészítéséhez
Tésztához:
- 200 g búzaliszt
- 1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 80 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 120 g lágy vaj vagy margarin
- 1 darab tojássárgája (M-es)
- 1 csipet só
Díszítéshez:
- kb. 18-20 szem blansírozott mandula
- kevés piros színű lekvár (pl. eper, málna, ribizli)
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 18-20 egyforma méretű darabra osztjuk, és mindből kb. 15-16 cm hosszú rudakat sodrunk, majd a tepsibe tesszük egymástól egy kis távolságra. A rudak egyik végét egy kávéskanál segítségével ellapítjuk, majd két helyen egy kicsit benyomjuk „bütyköket” formázva, és késsel kis ráncokat is rajzolunk az ujjakra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A kekszeken kialakított mélyedésekbe 1-1 pötty lekvárt teszünk, és mindbe nyomunk 1-1 szem mandulát. Omlós Halloween formájú Kekszek
Omlós Halloween Formájú Kekszek
HOZZÁVALÓK
- 30dkg liszt
- 20dkg vaj vagy margarin
- 10dkg porcukor
- 1tasak vaníliás cukor
- 1db tojássárgája
- 15dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a tojássárgáját, majd sima felületű tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vékonyra, és kiszaggatunk belőle kb. 24 darab (páros számú!) halloweeni keksz formát.
Halloween témájú keksz és linzer kiszúrókat is megtalálhatsz a webshopunkba!
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 14-16 percet. A tepsin hagyjuk kihűlni. A kihűlt kekszekből 2-2-t összeragasztunk sárgabaracklekvárral.
Dekoratív Szellem Sütemény
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
- 1 doboz Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
- 1 doboz kis méretű négercsók (12 db)
Elkészítés:
A Fondant-ból egy golyót formázunk, porcukros felületen és az egészet vékonyra nyújtjuk (kb. 4-5 mm). Kb. Ø 10 cm-es szaggatóval, 12 db kört szaggatunk.
Egy kis méretű kör formájú szaggatóval vagy szívószállal kilyukasztjuk a két szem helyét a fondanton.
A Négercsókot a fondant alá helyezzük.